Viktig informasjon ved betaling med Vipps

Viktig informasjon ved betaling med Vipps

Opplever du at ordren ikke vises etter betaling med Vipps?

Enkelte kunder kan oppleve at betalingen fullføres i Vipps og beløpet reserveres, men at ordrebekreftelsen eller ordrehistorikken på nettsiden forblir tom. Vi mottar likevel varsel om betalingen og legger inn ordren manuelt, men dette kan i noen tilfeller medføre noe ekstra behandlingstid.

Hvorfor oppstår dette?

Når du fullfører en betaling i Vipps-appen, sendes du automatisk tilbake til telefonens standard nettleser for å bekrefte handelen. Dette kan skape et sesjonsbrudd i to tilfeller:

  • Forskjellig nettleser: Du handlet i en annen app eller nettleser enn den mobilen er satt opp til å åpne som standard (f.eks. om du åpnet butikken via en lenke i Facebook/Instagram, eller brukte Chrome mens Safari er standard).
  • Privat nettlesing (inkognitomodus): Hvis standardnettleseren din står i privat modus, blokkeres nettleserens informasjonskapsler (cookies), og butikken klarer ikke å koble Vipps-returen til handlekurven din.

1. Slik slår du av privat fane i Safari (iPhone)

  1. Åpne Safari på din iPhone.
  2. Trykk på fane-ikonet nederst i høyre hjørne (to overlappende firkanter).
  3. Trykk midt nederst på skjermen der det står Privat.
  4. Velg den vanlige fanegruppen (f.eks. «1 fane» eller «Startside») og trykk Ferdig.

2. Slik sjekker eller endrer du standard nettleser

På iPhone (iOS 14 eller nyere):

  1. Gå til Innstillinger på telefonen.
  2. Søk opp eller bla ned til nettleseren du ønsker å benytte (f.eks. Chrome eller Safari).
  3. Trykk på Standard nettleserapp og velg nettleseren du foretrekker.

På Android (f.eks. Samsung):

  1. Åpne Innstillinger på telefonen.
  2. Gå til Apper → Velg standardapper (eller trykk på menyikonet øverst til høyre).
  3. Trykk på Nettleserapp.
  4. Velg nettleseren du ønsker å bruke ved netthandel (f.eks. Chrome).
Har pengene blitt trukket uten at du fikk ordrebekreftelse?

Fortvil ikke! Pengene går aldri tapt. Send oss en rask melding via vårt kontaktskjema med telefonnummeret eller navnet du brukte i Vipps, så bekrefter vi bestillingen din manuelt med en gang.