Dampetunge

 

 


At smaken gradvis forsvinner og kan være borte opp mot flere uker ? I så fall er du ikke alene, Det du opplever er ganske vanlig, og en bivirkning kalt "dampe tunge". Det er ingenting galt med tungen din, smaksløkene eller juicen din, så ingen grunn til bekymring. En kan gjerne kalle det smaks -tretthet, eller e -væske utmattelse.

Men ja, dampetunge er noe alle dampere har opplevd, eller kommer til å oppleve en eller annen gang, og det kan selvfølgelig også hende at det er så enkelt som at det har gått tap av smak i e-væsken din.


5 Årsaker til Dampetunge

Det som er med dampetunge er at man vet aldri når det oppstår.  Man kan ha dampet i åres-vis og plutselig få det, eller en nybegynner kan oppleve det bare etter noen dager/uker.

Før du får panikk og lurer på hvorfor dampetunge oppstår, bør du vite at dette er helt ufarlig - snarere er det noen helt enkle forklaringer på hvorfor dette fenomenet dukker opp.


1. Slutte å røyke

Dampere som nylig har sluttet å røyke er ofte klare kandidater til dampetunge. Som du sikkert vet, så hemmer røyken smaks-sansene dine, og når du slutter å røyke vil smakssansen din forsterkes gradvis. Så når du da begynner med damp og en opplever mange nye smaker, kan smaksløkene trenge en pause iblant.  Dette kan skje flere ganger i overgangen fra røyker til ikke-røyker.


2. Dehydrering

Når man damper, så må man passe på og ikke bli dehydrert, og drikke mye vann/væske. PG/VG (Innhold i e -væske), tiltrekker seg og trekker ut fuktighet som en svamp, og derfor lurt og påse at man drikker nok vann, om ikke vil dampen ligge seg som en tynn film på tungen, som igjen vil blokkere for smaker.


3. Ikke nok variasjon

Har du en favoritt smak du damper hele tiden ? For mye av det samme kan "lamme" smaksløkene til akkurat den smaken.


4. Forkjølelse eller allergi

Når du blir syk, eller tett i nesen, så er ofte det første som skjer, at man mister luktesansen, som igjen gjør smaksløkene dine ubrukelige.


5. Bare fordi

Noen ganger kan man få dampe-tunge uten at det har noe med over nevnte grunner å gjøre, og helt uten grunn. Dette kan være den mest frustrerende årsaken. Det er som at smaksløkene tilfeldigvis har valgt å ikke dukke opp, uten mål og mening.